• BIST 100

    10861,45%1,07
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,04% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4392,44% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7037,45% 0,00

Filistin şehidi Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı

13 Eylül 2024, Cuma 04:21
13 Eylül 2024, Cuma 04:21
Filistin şehidi Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batı Şeria'da Filistin halkının yanında zulme karşı direnirken, işgal askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara merkez Altındağ ilçesinde bulunan Hacı Bayram Camii'nde, Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından cuma namazı sonrası Batı Şeria'da Filistin halkının yanında zulme karşı direnirken, işgal askerleri tarafından şehid edilen Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Rukiye Demir tarafından okundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde işgalcileri protesto ederken 26 yaşında başından vurularak hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazını kılmak için toplandıklarını belirtti.

Demir, "Bir vicdanlı yürek daha Rachel Corie gibi, Ebu Akile Şirin gibi, Furkan Doğan gibi, Bilal Öztürk gibi, Yakup Erdal gibi, Hasan Saklanan gibi siyonist katillerce katledildi. israilin zulmüne canlarıyla şahit oldular. Allah Ayşenur kardeşimizin şehadetini mübarek etsin." temennisinde bulundu.

Türkiye'den siyonistlerin soykırıma destek için giden çifte vatandaşlar tarafından Ayşenur Ezgi Eygi'nin vurulmuş olabileceğine dikkat çeken Demir, "Ayşenur Ezgi kardeşimizin katillerinin Türkiye'den israile katliama destek olmak için giden çifte vatandaşlardan biri olmadığını kim garanti edebilir. Bugün hâlâ çifte vatandaşlığı olup soykırıma ortak olan teröristlerin ülkemize dönüp herhangi bir yargılamayla karşılamadan hayatlarına devam edebiliyor olması bizler için bir utanç vesilesidir. Yasal düzenlemeler gereği vatandaşa karşı yurt dışında suç işlenmesi halinde Türk mahkemelerinin yargılama yetkisi bulunmaktadır. Ayşenur bir Türk vatandaşıdır. Türk Ceza Kanunu 12. madde gereği hukuki sürecin gecikmeksizin işletilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Ayşenur'un şehit edilmesinden dolayı Adalet Bakanının soruşturma başlatıldığına ilişkin açıklamasını sivil toplum platformları olarak destekliyoruz." ifadelerine yer verdi. 

"Ayşenur'un katillerinin Türkiye israil çifte vatandaşı olan ve soykırıma katılan kimselerden olması oldukça muhtemeldir"

Açıklamasının devamında Demir, şunları aktardı:

"Ayşenur'un katillerinin Türkiye-israil çifte vatandaşı olan ve soykırıma katılan kimselerden olması oldukça muhtemeldir. Tüm çağrılara rağmen soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşlarına karşı hukuki herhangi bir adım atılmamış olması vicdanları yaralamaktadır. Ayşenur'un katillerinin ve soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşlarının hesap vermesi için tüm sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz."

"Bakü Ceyhan Boru Hattı üzerinden israile destek veren bu uygulamadan derhal vazgeçilmezdir"

Boykotun önemine vurgu yapan Demir, "Azerbaycan, büyük hissesi BP'ye ait olan Bakü Ceyhan Boru Hattı üzerinden israilin kullandığı ham petrolün yaklaşık yüzde 30'unu karşılamaktadır. Uluslararası Adalet Divanı'nında (UAD) soykırım suçlamasıyla yargılanan israilin mahkum olması durumunda suç ortağı olacağımızı hatırlatmak zorundayız. Fakat asıl hesabın mahşer günü karşımıza çıkacağını hepimiz biliyoruz. Bu sebeple Bakü Ceyhan boru hattı üzerinden israile destek veren bu uygulamadan derhal vazgeçilmezdir. Otomobil kullanan kardeşlerimiz, Bakü Ceyhan Boru Hattı'ın büyük ortağı olan BP şirketini bir insanlık vazifesi olarak boykot etmelidir. Belediyeler dahil tüm resmi kurumlarda israile destek veren firmaların ürünleri boykot edilmelidir. Ve tüm vicdanlara tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Boykot etmediğimiz her ürün Filistin'e kurşun olarak dönüyor olması sebebiyle boykota ve bulunduğumuz tüm mecralarda boykot çağrılarımıza devam edeceğiz." dedi.

"Allah zalim israil melununu kahreylesin, yerle yeksan oluşunu bizlere göstersin"

Son olarak Demir, "Yeryüzünde ki tüm vicdanlı insanlar israil terör örgütünün azgınlığına, alçaklığına, korkaklığına bir kez daha şahit olsun! Allah zalim israil melununu kahreylesin, yerle yeksan oluşunu bizlere göstersin. Bugün tüm bu zulümlerin karşısında olduğumuzu göstermek için toplandık. Malik el Şahbaz namı diğer Malcolm X'in dediği gibi taşlar atmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Mehmet Fatih Serenli Hoca'nın yaptığı dua ile program nihayete erdi.(İLKHA)

Battalgazi'de çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

İran'da komisyon, paradan 4 sıfırı atmayı onayladı

Gazze'deki katliamlarda ABD'li paralı asker itirafı

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünlere el konuldu

Sıcak Havalardan bunalan vatandaşlar Hazar Gölü’ne akın etti

Gazze'ye giren yardım tırları "toplumu bölmek ve direnci kırmak" amacıyla yağmalanıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 9 tutuklama

Dr. Berktaş: Yaz aylarında yeterli sıvı alınmazsa böbrekler iflas edebilir!

Elektrik kesilince dükkânda mahsur kaldı

42 yıllık sigara alışkanlığına birlikte son verdiler

Bingöl Umut Kervanı, 554 Aileye Umut Oldu

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Trump, ABD nükleer denizaltılarının "olması gereken yere" konuşlandırıldığını söyledi

Anadolu'dan Meclis'e Gazze yürüyüşü düzenlenecek

Siyonist rejimin Gazze'de on yıllardır süren "gıda silahı" politikası

Sıcak hava tatlı tüketimini vurdu: Satışlar yüzde 80 düştü

Şanlıurfa'da trafo patladı ilçe elektriksiz kaldı

Batman'da dolandırıcılık suçundan aranan şahıs tutuklandı

Kızılay’dan Gazze’ye 3 bin ton gıda yardımı

Şanlıurfa'da Vali Şıldak’tan gece denetimi

Avustralya’da 10 yıl sonra ilk kez kar kağışı

Diyarbakır’dan Hazar Gölü’ne pikniğe giden gençler kaza yaptı: 6 yaralı

Ben Gvir'in provokasyonunun ardından siyonistler Aksa'ya bir kez daha baskın düzenledi

Yüksek Askeri Şura yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak

Çocuklarda karın ağrısının ciddi sebepleri olabilir!

Yemen açıklarında alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 68'e yükseldi

Gazze'de 668'inci günde yeni katliamlar: Açlık can almaya devam ediyor

Bakan Şimşek: Enflasyon 44 ayın en düşük seviyesine geriledi

Hindistan'da taş ocağı kazası: 6 ölü

Şanlıurfa'da 15 yaşındaki çocuk sulama kanalında boğuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Battalgazi'de çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

İran'da komisyon, paradan 4 sıfırı atmayı onayladı

Gazze'deki katliamlarda ABD'li paralı asker itirafı

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünlere el konuldu

Sıcak Havalardan bunalan vatandaşlar Hazar Gölü’ne akın etti

Gazze'ye giren yardım tırları "toplumu bölmek ve direnci kırmak" amacıyla yağmalanıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 9 tutuklama